AEROSTAR

Joburi Disponibile - 4

Despre companie

AEROSTAR  S.A. a fost înființată în anul 1953 având ca scop inițial întreținerea și repararea avioanelor militare din dotarea Forțelor Aeriene Române.

De la înființare până în prezent, întreprinderea a cunoscut o continuă dezvoltare atât pe latura activității de bază din domeniile aeronautic și al echipamentelor militare, cât și în domeniul produselor destinate piețelor civile.

         Domeniul principal de activitate al AEROSTAR S.A. este producția.

        AEROSTAR este subcontractor autorizat pentru industria de aviație globală.

        Fiind un centru de excelență pentru fabricația de aerostructuri, sisteme hidraulice și trenuri de aterizare, compania este prezentă în programele majore de fabricație în domeniul aviației civile.

        AEROSTAR este centru de excelență regional pentru mentenanța avioanelor B737 și  Airbus A320.

        AEROSTAR furnizează soluții integrate pentru aviație și apărare și acționează în domeniul integrării, mentenanței și modernizărilor, a fabricației de sisteme cu aplicații la diverse platforme defensive.

        Aerostar face parte din industria națională de apărare fiind desemnat Centrul de Mentenanță pentru aeronavele

F-16 din dotarea armatei române.

Principalele activități în domeniul aviației militare și apărării sunt:

–  Reparații și Modernizări de avioane și motoare militare;

– Sisteme Electronice, Proiectare, Producție și Integrări în domeniul sistemelor radar primare și secundare și al sistemelor și echipamentelor de identificare amic-inamic (IFF) inclusiv reparații, modernizări și suport logistic;

– Sisteme și platforme defensive terestre: integratorul modernizării sistemului național de artilerie la standarde NATO (modernizare pornind de la lansatoarele de 122 mm).

        Capabilități de proiectare și producție de echipamente de susținere la sol, buid-to spec, inclusiv în domeniul aerospațial.

        Aerostar face parte din lanțul global de furnizare al Raytheon pentru Sistemele Patriot.