Transelectrica

Joburi Disponibile - 0

Despre companie

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA este un brand puternic pe piața de electricitate din România și un partener de încredere pentru colaboratorii, partenerii din țară și din străinătate pentru investitorii și acționarii săi. Compania realizează astăzi servicii de calitate, adaptate clienților săi reprezentați de participanții la piața de electricitate care utilizează sistemul de transport al energiei electrice (producătorii și consumatorii de energie electrică).

CNTEE Transelectrica SA reprezintă una dintre cele mai importante companii strategice ale țării, care asigură infrastructura necesara funcționării și dezvoltării pieței de energie electrică din România.   

În calitate de Operator de Transport și de Sistem (OTS), CNTEE Transelectrica SA asigură siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național (SEN) și îmbunătățirea permanentă a performanței tehnologice și adecvanței Rețelei Electrice de Transport (RET), îndeplinind standardele de calitate, garantând, în același timp, accesul reglementat la rețeaua electrică de transport, în mod transparent, nediscriminatoriu și echidistant pentru toți participanții la piață.

CNTEE Transelectrica SA gestionează și operează o rețea de transport  de peste 9.000 de kilometri și 81 staţii electrice de transformare, pe teritoriul întregii țări. aflate în gestiunea a opt Sucursale Teritoriale de Transport: București, Bacău, Constanța, Cluj, Craiova, Pitești, Sibiu, Timișoara.

Compania deține 4 filiale cu obiecte de activitate suport: SC OPCOM SA pentru administrarea pieței de energie electrică; SC TELETRANS SA pentru asigurarea de servicii de comunicații și IT în administrarea rețelelor electrice de transport; SC SMART SA pentru serviciile de mentenanță și SC FORMENERG SA pentru servicii de instruire a personalului în sectorul energetic.